Üzenet

Bevezető:
Most nem szakmai leírással, bemutatással, elemzéssel, vagy terápiával szeretnék bejelentkezni. Ma egy kis cikket, úgy is mondhatnám üzenetet szeretnék megosztani mindenkivel aki az oldalamra klikkel és soraimat olvassa. Az alábbi történethez csak annyit fűznék ide, hogy a mondanivalója az amit minden nap, minden esetnél, minden terápiánál én is szem előtt tartok….mert minden mindennel összefügg…

Történet:
Egy lelkipásztor szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a prédikációra.
Felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott, és nyugtalan volt, mert nem tudott mit kezdeni magával. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, hogy átlapozza. Talált egy szép színes oldalt, amely a világ térképét ábrázolta. Kitépte a lapot, szétszaggatta,a  darabkákat szétszórta a szoba padlóján, és ezt mondta a fiának: “Kisfiam, ha össze tudod rakni a térképet, kapsz tőlem zsebpénzt”
A lelkész azt hitte, hogy egész délelőttre való munkát adott a fiúnak. De tíz perc múlva kopogtak az ajtón. Kisfia volt az, az összerakott képpel. A lelkész megdöbbent, hogy a fia ilyen gyorsan végzett a feladattal. Ott voltak a papírdarabkák, gondosan összerakva, ott volt a hibátlan világtérkép.
– Kisfiam, hogy tudtad ilyen gyorsan összerakni?- kérdezte a lelkész
– Ó -mondta a gyerek- nagyon egyszerű volt. A másik oldalon egy ember képe van. Egy papírt tettem a földre, összeraktam az embert, aztán egy lapot tettem a tetejére és megfordítottam az egészet. Rájöttem, hogyha rendbe teszem az embert, a világ is rendben lesz”
A lelkész mosolygott és átadta a fiának a pénzt.
-Ezzel megadtad a holnapi prédikációm témáját- mondta- “Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is!”

Mély tanulság rejlik ebben a gondolatban. Ha szerencsétlennek érzed magad a világban és a világot meg akarod változtatni, a legjobb hely ahol kezdheted az TE MAGAD vagy. Ha a lelki beállítottságod pozitív, a világod problémái meghajolnak előtted!
(Ezo tér magazin/Pénzmágnes/I. évf. 1. szám)

Pap Andrea
andrea@papandrea.hu
www.papandrea.hu