Tápanyagok: A Táp-anyagok!

Hogyan lehet az, hogy az emberek nagy része még mindig nem foglalkozik igazán tudatosan az egészségével? Hogyan lehet, hogy a 21.században, az orvostudomány képes tüdőt, májat, szívet „kicserélni” egy emberi testben, képes látást tökéletesíteni, képes idegszálakat varrni és eret beültetni, de nem képes megelőzni, vagy meggyógyítani olyan alapbetegségeket, mint például csontritkulás, ízületi gyulladás, magas vérnyomás?

Úgy, hogy az előbbiek a szakmai tudás mellett leginkább gépeken, műszereken és felszereltségen múlnak, míg az utóbbiak láthatatlan anyagokon, amikről ha van is tudomásuk, igyekeznek minél kevesebb jelentőséget tanúsítani nekik.

Az utóbbi pár évben szerencsére egyre növekszik a vitaminok és ásványi anyagok megismerése és fontosságuk felismerése.

Mai világunkban ahol jó életmód és táplálkozás mellett is töredékét kapjuk meg a szükséges anyagoknak, még a bennünket ért káros hatások kivédéséhez is szükségesek az anyagok extra bevitele.

Elképesztő mennyiségű környezeti ártalomnak vagyunk kitéve:

 légszennyezés

vegyszerek

rossz minőségű ételek

91 esszenciális tápanyag szükséges működésünkhöz (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek), ezen kívül folyadék bevitel, esszenciális zsírok bevitele, sók bejuttatása. Mozgás, hogy a keringés megfelelő legyen és az anyagok bejutása, valamint az éltető oxigén eljutása a sejtekhez megtörténhessen. Ez így talán soknak hangzik…Pedig mi sem egyszerűbb. A heti 7 napból legalább 2 napot kijelölünk tornára, izzasztó, keringést és légzést serkentő mozgásra. A többi napokon séta, vagy átmozgató torna jelentheti a megoldást.

A vitaminok és ásványi anyagok bevitele különböző professzionális táplálék kiegészítőkön keresztül már napi szinten megvalósítható! Ami nagyon fontos: olcsó tömegtermék nem tartalmazhat jó anyagokat! Ne hitessük el magunkkal, hogy az egészség pár száz forinttal kiváltható! Mai világunkban nem! A tablettás olcsó multi-vitaminok és pezsgő tabletták több adalékanyagot tartalmaznak, mint hatóanyagot, ha ez utóbbi beépül egyáltalán, és a sok egyéb szintetikus kísérővel nem látja e jobbnak a szervezet inkább kiüríteni…

Minden betegség alapja egy anyag, vagy több anyag hiánya!

Mutogathatunk genetikára, hajlamokra, hajlamosító környezeti tényezőkre, pszichés befolyásra, de az igazi ok az, hogy egy vagy több építőelem hiányában a szervezet nem képes befoltozni a lyukakat, amik az egészsége falán keletkeztek.

„Genetikai állományunkat tekintve valamennyien képesek lennénk több, mint 100 évig élni. A várható élettartamot és a genetikát kutató szakértők azt mondják, hogy minden egyes ember 100 évnél is tovább tudna élni. Ha ezt a kort mégsem érjük el, az egyedül azt jelenti, hogy – egyszerűen fogalmazva – a rossz dolgokból túl sokat, a jókból pedig túl keveset tettünk meg.”                                  Dr. Joel D. Wallach

Betegségek, amik megelőzhetőek lehetnek megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokkal:

 • Szív- és keringési betegségek
 • STROKE
 • Alzheimer kór
 • Parkinson kór
 • magas vérnyomás
 • elhízás, súlyproblémák
 • rák
 • ízületi gyulladások, rheumatoid arthritis, artózisok
 • csontritkulás
 • bőrbetegségek
 • depresszió
 • anyagcsere betegségek (pajzsmirigy, cukorbetegség)
 • fáradékonyság, izomgyengeség

Ott a baj, hogy a kifogás mindig több mint a megoldásra irányuló gondolat.
Ott is a baj, hogy a feladatok és napi tevékenységek után futkosás, őrült mókuskerék előbbre való, mint az önmagunkkal való foglalkozás.
Ott is a baj, hogy az ÉLETET nem kezelik az emberek egy hosszú távú befektetésnek. Ha vannak terveik, van családjuk, gyerekük, munkájuk akkor is csak addig látnak a legtöbben, hogy ne hagyjanak hátra adósságot, esetleg valamilyen anyagi befektetéssel segítsék magukat és családjukat, aztán majd lesz valami…Ahhoz, hogy az élet úgy menjen, ahogy tervezik, először is a terveknek kell megszületni, aztán erre fenn kell tartani magunkat, egészségben, energiában, aktivitásban.
Sokan csak addig jutnak: „Jaaaj, én nem akarok ágyban feküdni egy intézményben öregkoromban!”, vagy „Csak az agyam maradjon meg, ne butuljak el öregségemre” és a legjobb „ A szüleim is így jártak, már nyugdíj után betegeskedtek, biztos én is így járok majd…”

Nem tenni az egészségért, nem szedni vitaminokat, nem mozogni, nem odafigyelni a testre, zabálni, gyógyszereket szedni, nem pihenni UGYANOLYAN FELELŐTLENSÉG és orosz rulett mint 200km/ órával motorozni, mint vonat elé futni, piroson áthajtani, dohányozni, minden nap alkoholt inni, drogozni, nem tisztálkodni.

Ahhoz hogy a vágyott, egészséges, boldog öregkorban és ami még aktuálisabb aktív és élvezhető felnőttkorban legyen részünk ahhoz tenni kell!! Nem holnap, nem a jövő évben, hanem MOST!!!

 

Mostantól, ettől a pillanattól!!!

 

Elő a naptárat, beírni a tornázós, sportolós napokat!!
Elő egy fehér papírlapot, ráírni a következő évi terveket!!

És megkeresni, felderíteni a megfelelő vitamin forrást, táplálék kiegészítőt, amely komplex és teljes védelmet nyújt, támogat és hosszú távon is biztosítja az erőnlétet és aktivitást!

Nincs idő több, a változás napja elérkezett…..

Pap Andrea
gyógytorna-taping-coaching
06-20-426-3732