Vélemények

“Fél évvel a térdsérülésem után, többszöri félrekezelések miatti végső kétségbeesésemben találtam rá Andira.

Első találkozáskor nagyon szimpatikus volt, hogy emberségesen a “legkisebb” gondokat is komolyan véve foglalkozik velem. Nemcsak a sérülésemet, hanem a gyógyulást akadályozó egyéb testi és lelki tényezőket figyelembe véve dolgoztunk együtt. Amikor arra volt szükség, akkor ráébresztett hogy a baleset utáni súlygyarapodástól is meg kell szabadulnom ahhoz, hogy a gyógyulás ne csak egy szép álom legyen.

Most már szépen haladok, és megértettem, hogy türelem és precizítás nélkül nem fogok megfelelően gyógyulni. A legnehezebb gyakorlatokra is kihívásként tekintek, mert tudom, hogy a határok feszegetése nélkül nincs eredmény.

Köszönöm Andinak az együtt töltött időt és a segítségét, nem beszélve a “mumusgyakorlatokról” és az ismétlésszám növelésről:)”

K. Emese Budapest

“Török Gábor vagyok Andrea blogjában szereplő februári sikertörténet. Andreát feleségem találta nekem az interneten, és bár már megbeszéltem máshová is időpontot a kezelésemre az weboldala megtekintése és a személyes kontaktus után telefonon tudtam, nem akarok máshoz menni. Közvetlensége, emberséges hozzáállása és szakértelme óráról – órára segített a gyógyulásban. Minden órán átvettük a házi feladatot és az előzőekben tanult gyakorlatokat. Amennyiben úgy látta, gyakoroltuk még és pontosítottuk, erősítettük a mozgásokat.Mikor Andrea az első alaklommal az állapotfelmérésben megkérdezte Én mit szeretnék javulásként azt mondtam, “az sem baj ha nem mozog a vállam, csak ne fájjon” erre felhúzta a szemöldökét. Azóta tudom, azért mert nála nincs ilyen végállapot. A teljes gyógyulás a cél a leghatékonyabb módon. Nem csak diktált, kezével, korrekciókkal is segítette a mozgás beépülését és fejlődését. Előfordult, hogy amiről azt hittem biztos nem tudom megcsinálni, az óra végére már gond nélkül végeztem akár komplex gyakorlatként. Őszintén kijelenthetem, hogy a mostani mozgásom annál is jobb mint ami az egy évvel ezelőtti, az akkor még egészségesnek gondolt állapotom volt! A gyógytorna nem csak a vállamat tette helyre, a testemmel is megtanultam bánni, rendelkezem testtudattal (ezt a szintet még sportolói múltamban sem értem el) Tudom, hogy a jövőm szempontjából is fontos volt ez a találkozás és a közös munka számomra!”

Török Gábor – volt vállproblémás

“Tavaly nyáron egy kerékpáros balesetben sikerült több helyen is eltörnöm a könyököm. A hosszú, hat hetes gipszelés után sajnos drasztikusan lecsökkent a könyököm mozgástartománya. Akkor pár hónap gyógytorna, fizikoterápia sem hozott rendbe, és egy kisebb korrekciós beavatkozás követett. Mindezek után, közel fél évvel a törést követően jutottam el Andihoz. Már az első alkalommal meglepett, mikor azt mondta hogy csupán egy hónap és elfelejthetem a törést (ekkor, fél év után már a könyökömön jött ki a gyógytorna :). Heti három-négy alkalommal, alkalmanként egy órát foglakozott Andi a karommal. Az elején elég fájdalmas volt, nyújtás, hajlítgatás, valahogy elmozdítani a holtpontról a könyökömet. Miután sikerült visszanyerünk a mozgástartományt, jöhetett az erősítés sokféle, ötletes gyakorlattal. És körülbelül egy hónap után hála Andinak szinte teljesen rendbe jött a könyököm.

Köszönöm: Isaszegi Zoltán (31 éves, űrhajós 🙂 .. nem is informatikus)

“Háziorvosi és üzemorvosi munkám során gyakran találkozom mozgásszervi megbetegedésekkel. Kezelésükre a  gyógytornát azért ajánlom, mert gyógyszeres terápia nélkül eredményezhet javulást. Nemcsak sérülések és műtétek után, degeneratív ízületi betegségek ellátásában hatékony, hanem a civilizációs ártalmak leküzdésében is. Mindennapi munkánk sokszor egyoldalú megterheléssel jár. Számítógép előtti ülő munka, kényszertartásban végzett munka, stressz stb. okozta túlzott igénybevétel mozgásszervi panaszokat okozhat. Megfelelően alkalmazott mozgásterápiával nemcsak ezek előzhetőek meg, hanem a test egyensúlyának helyre állításával a lélek is egyensúlyba kerül, ezáltal a stressz is csökken.
Ha a fentiek felkeltették érdeklődését, Pap Andrea gyógytornászt ajánlom Önnek. Forduljon hozzá bizalommal!”

Dr. Tóth Szabolcs
háziorvos
foglalkozás-egészségügyi szakorvos
(www.uzemorvoslap.hu)

 

Andreával néhány hete találkoztunk, amikor a férjem betegsége miatt a háziorvos javaslatára gyógytornászhoz fordultunk. Férjem 2 éve kapott agyvérzést, és a bal oldala teljesen lebénult. A kórházban persze kapott gyógytornát, majd a hazajövetele után is kezelve volt egy darabig, de aztán a szakszerű kezelés helyett én próbáltam az állapotát fenntartani, szerencsére egyéb szövődmények, decubitus, vagy más megbetegedés nem alakult ki, de az izmai a jó oldalán gyengülni kezdtek, a bal oldala pedig lemerevedett. A nemrégiben újra elkezdett gyógytorna hatása már most érződik; aktívabb a jobb oldal mozgása, a férjem többet is gondol a  mozgásra, várja a foglalkozásokat, és úgy tűnik jobban is akar mozogni! Heti 3 alkalommal jön hozzánk Andrea, és lelkiismeretes, valamint szakszerű munkájával emberségével, és odafigyelésével látható eredmények születtek! Ezek segítik a férjem mindennapjait, és persze az én dolgomat is, mert minél több segítséget tud nyújtani önmagától a napi öltözködésnél, tisztálkodásnál felülésnél, kiülésnél, az nekem is nagyon jó!

F.Istvánné Budapest

 

„Feleségemnél már a ’80as években diagnosztizálták a Sclerosis multiplexet. Sokáig elég jó maradt az állapota, majd az utóbbi években indult komolyabban romlásnak. Kapott a feleségem gyógytornát időszakosan, és próbálkoztunk sok mindennel, de a mozgása egyre csak romlott. Tudjuk hogy ennek betegségnek a  kimenetele elég változó egyénenként, de most azt látjuk, hogy az izmai kevésbé görcsösek, a mozgása javult, az ülése stabilabb, és a hangulata is jobb. Nagy családunk van, unokáink, és fontos hogy a lehető legjobb állapotban tudjuk tartani a feleségemet!”
„Mióta Andrea kezeli a betegségemet az átmozgatással és gyógytornával, azóta jobban mozgok, az izmaim rugalmasabbak. A bal karom és kezem mozgott kevésbé, de sokat javult, ahogy a jobb oldalam is erősödött. Minden nap tornáztatom a karjaimat, kezeimet, de nagyon várom a szakszerű foglalkozásokat is, mert érzem hogy sokat segítenek. Szeretnék még jobban lenni, és tudom, hogy ebben sokat segít az hogy olyan gyógytornát kapok ami tényleg szakszerű és az állapotomhoz legjobban megfelelő”

Sz. Mihály és felesége Marika

Praxisomban, a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg-ellátásban számos területen tapasztaltam, hogy Andrea gyógymódja egyértelmű javulást eredményezett pácienseimnél. Egyénre
szabott várandós torna betanítása és alkalmazása a 9 hónap nehézségeit könnyebbé tette a babát váróknak, a gyermekágyas szak utáni intim torna pedig segítette, hogy minden olyan
legyen, mint a szülés előtt volt.
Pácienseimtől csak pozitív visszajelzést kaptam Andrea munkájáról, így bárkinek csak javasolni tudom, hogy gyógytornával orvosolható panaszával keresse fel őt.

dr. Ujházy András, Ph.D.
szülész-nőgyógyász szakorvos
gyermeknőgyógyász szakorvos
(www.ujhazy.hu)

Gyógytorna a Klinikus szemével

     A gyógytorna jelentősége több pilléren áll. Egyrészt időben elkezdett alkalmazásával kiemelkedő szerepet játszik a degeneratív betegségek megelőzésében, és azok lefolyásának lassításában. Másrészt elengedhetetlen terápiás eszköz a mozgásszervi – legyen az végtag vagy gerinc -, betegségek utókezelésében. Eredményességének kulcsa, hogy az adott betegségben, elváltozásban érintett ízületek, izomcsoportok, “mozgató egységek” szelektív kezelésével, az ízületek mozgástartományát és az izomcsoportok tömegét és munkaképességét javítja.

Klinikusként, mint ortopéd-traumatológia területén, kiváltképpen a gerinc degeneratív és baleset okozta elváltozásaival foglalkozom. Andreával már az egyetem óta állunk ismerettségben, de munka kapcsolatunk csak Andrea külföldi tanulmány útja után alakult ki. A betegeim gyógytornászának azért választottam Őt, mert az évek alatt megbizonyosodtam arról, hogy a különböző gyógytorna eljárásokat kiváló eredménnyel ötvözi, és nemcsak kiemelkedő tudásával, szakmai felkészültségével segíti a betegek szakszerű gyógyulását, hanem a betegekkel való rendkívüli empatikus készségének és megnyerő személyiségének köszönhetően betegei a foglalkozások alkalmával csupa optimizmussal töltődnek fel.

dr. Nagy Péter Olivér

 

„Az idén június 1-én, egy balesetnél elszakadt a jobb lábamban a térdszalag és leszakadt a combizomzatom. A műtét után ugyanabban a lábamban trombózis keletkezett, amiből néhány nap múlva úgynevezett lovagló embólia fejlődött ki a tüdőmben – egy hónap alatt három kórházban feküdtem.   A gyógyulásomhoz, a szakorvos véleménye és utasítása szerint, elengedhetetlen a gyógytorna. A kórházban, egymást követően, három gyógytornász foglalkozott velem. Az elbocsátásom után egy újabb gyógytornász kezdett el mozgatni, de rövid idő után – állásváltoztatása miatt – elköszönt tőlem. Ezután vett védőszárnyai alá Pap Andrea. Lassan a végéhez közeledik a szakorvos által előírt 2×14 alkalom, így már kialakult véleményt írhatók Andreáról. A velem foglalkozó öt gyógytornász  közül Andrea az, aki valóban lelkiismeretesen, érezhetően az ember- és a szakmaszeretetéből eredően segít nekem  a gyógyulásban. Az esetleges holtpontokon a határozottságával és vidám természetével képes átlendíteni. Érzem, hogy számára is fontos a gyógyulásom. Ráadásul, életemben először, Andreának sikerült tudatosítani bennem a mozgás fontosságát – a gyógyulásom után is szeretnék többet mozogni, sportolni. Remélem, Andrea továbbra is segíteni fog nekem tanácsaival!”

Simon F. Nándor
Budapest