Dorn terápia

Dorn terápia:

A Dorn terápia egy manuálisan végzett ízületi korrekciós technika, melynek célja a fiziológiás helyzetek visszaállítása. Hatásos kezelés fájdalmaknál, zsibbadásnál, aszimmetrikus testi reakcióknál, amelyek lehetnek akutak és krónikusak. Ezen kívül a terápia alkalmas egyéb más megbetegedések kezelésére is, melyek direkt vagy indirekt úton kapcsolatban állnak a gerinccel.

A Dorn terápia alapszemlélete abból a feltételezésből indul ki, hogy a gerinc területén megjelenő panaszok zöme visszavezethető az alsó végtagokra, s azok hosszbeli eltéréseire. A kezelés során lehetőségünk van az ízületek korrekciójára, az izomzat lazítására, a gerinc mellett futó meridiánok (energia pályák) kezelésére.

A Dorn terápiával való kezelés során a páciens aktív résztvevő, hiszen a blokkok oldása közben foyamatos mozgást végez, együttműködve a terapeutával, valamint a kezelés után minden nap önkorrekciós gyakorlatokat kell végeznie a következő találkozásig.

Breuss masszázs:

A Dorn terápiával komplementer kezelési mód a Breuss masszázs-technika.  Míg a Dorn módszer egy manuális ízületi korrekciós technika, a Breuss masszázs egy lazító, lágy, porckorong regeneráló masszázs.  A Dorn terápiánál végzett korrekciók előtt és után egyaránt jól alkalmazható a Breuss masszázs, amely segíti ellazítani az izmokat, csökkenti a fájdalmakat, és felgyorsítja a regenerációt.

A Breuss masszázs egy ideális kiegészítője Dorn terápiának. Azonban ellentétben a Dorn terápiával, a porckorongmasszázst tetszés szerint lehet ismételni.