Foci VB taping

Élvezetes meccsek, megdőlt papírformák, látványos színes ragasztások!
Ez a 2014-es futball világbajnokság! Miközben a játékot nézzük, megakadhat szemünk néhány színes ragasztáson. Biztos sokan ismerik már a Taping Technikát, aki pedig nem az most láthatja azt, amiben még világklasszis sportolók is bíznak!


Alkar-, kar-, és comb tapingek villannak elő, legnagyobb örömömre, mert ez is igazolja számomra, amit én személy szerint már régóta tudok; ez a legsikeresebb mozgásterápiás kiegészítő technika a világon! Azt hogy pontosan miért kerültek fel a ragasztások, a felhelyezési technika alapján csak sejteni lehet, de ha az élvonalbeli sportolók is előszeretettel használják a világ legrangosabb meccsein elég jelentőségteljes visszaigazolása a technika sikerének!
A focisták, főleg az ilyen igénybevételnek kitett focisták, sokszor szenvednek el sérüléseket, izom-, ínszakadásokat, amikből szerencsésen felépülnek, köszönhetően a nagyon alapos, gondos és szakszerű mozgásterápiának. A focisták többségének olyan szerkezeti károsodásaik vannak ízületeikben (keresztszalag, oldalszalag szakadása a térdben, csukló, boka szalagos-és ízületi sérülései, ritkábban váll sérülések) amikből a gyors és szakszerű fizioterápiának köszönhetően felépülnek ugyan, de nagy szerepe van kidolgozott és erős izomzatuknak abban, hogy utána is a pályán űzik a labdát! Nagyon fontos tehát az izomállapot egy sérülés utáni felépülésben és abban, hogy  teljes kapacitását a gyógyulás után ugyanúgy használhassa a sportoló.

A taping abban segít, hogy a kinetikus lánc (izmok amik csoportban egy bizonyos mozgást együtt végeznek) gyengébb teljesítésű tagjai megfelelő erővel teljesítsenek. Tehát azt az izmot, területet ragasztjuk ahol a sérülés fennállt, vagy az izom még fáradékonyabb. Láthatunk szép keresztszalag ragasztásokat is, ezek segítik a térdízület stabilitását, amire bizony elég nagy szükség van a bravúros kiforgatott lábas rugásoknál.

A lassított felvételek bámulatos mozgásmintákat mutatnak be, a szakember számára színtiszta gyönyörűség! Sosem értettem hogy Stahl Judit hogyan tud ilyen élvezettel beszélni a fokhagymáról, de egyszer ráeszméltem hogy én és lelkes pályatársaim ugyanígy beszélünk a mozgásról, izmokról…és most a tapingről! Csak ajánlani tudom, hogy éljenek a technikával izom, ízületi és mozgásszervi panaszaik esetén. Természetesen kérjék szakember segítségét, mert az igazi eredmény csak a megfelelő technikával érhető el….Ahogy ezt  a világ legjobb focistáinál is láthatjuk:


Mindenkinek aktivitásban gazdag szép napokat és gólörömökkel teli meccsnézéseket kívánok a következő hetekben is!
Pap Andrea – Gyógytorna
holisztikusgyogytorna.hu

Physiotrade Kft
www.physiotrade.hu